Dnevi duhovnosti

Na ŠGV vsako leto organiziramo dneve duhovnosti za vsak razred posebej. Potekajo v domovih duhovnosti na različnih lokacijah, ki so spodaj opisane. Dneve duhovnosti vodijo šolski duhovniki s pomočniki.

Organiziramo jih z nameni:
a) da se dijaki v razredu med seboj povežejo;
b) da dijakom ponudimo izkustvo skupnega življenja v krščanskem stilu, pri čemer smo zlasti pozorni na kulturo medsebojnih odnosov, na skupne obroke in na skupno molitev;
c) da imajo dijaki med seboj in z vzgojitelji priložnost za spontane pogovore o življenjskih temah;
d) da na nekoliko drugačen način obravnavamo vsebine, ki pri rednem pouku VIK ne pridejo na vrsto.

Klanec pri Kozini, št. 20
Iz Kozine peljete po magistralni cesti v smeri Kopra in po 1 km zavijete desno na odcep za Klanec. Ko peljete skozi vas, na levi opazite cerkev, ob kateri stoji dom duhovnosti. Odcep sledi za vasjo ob kapelici na levo stran. Parkirate ob cerkvi.

https://goo.gl/maps/9QuMqza8Nux

Log po Mangartom, št. 62
V Bovcu nadaljujete vožnjo v smeri Predel, ki vas pripelje do Loga pod Mangartom. Nasproti cerkve na koncu vasi je je dom duhovnosti, kjer lahko parkirate.

https://goo.gl/maps/K9f7h83CmHt

Strunjan, št. 134
Na cesti proti Portorožu zavijete za Strunjan (označbe za zdravilišče). Ob kapelici pred vstopom v zdravilišče zavijete desno po strmem klancu navzgor. Pot vas pripelje do cerkve, kjer parkirate. Dom duhovnosti je hiša pod igriščem.

https://goo.gl/maps/qsA3LL4Shrq

Trnje, št. 28
V Pivki zavijete levo za Trnje (križišče Ilirska Bistrica-Knežak). Po 2 km lokalne ceste pridete v vas in nad sabo vidite cerkev. Na T križišču zavijete desno po klancu navzgor in v prvem križišču zavijete levo do cerkve, kjer je parkirišče. Dom duhovnosti je prva hiša pod cerkvijo.

https://goo.gl/maps/ZGRCdmuk4EycKJASA

Vojsko, št. 18
V Idriji zavijete na mostu levo proti centru in sledite označbam za Vojsko. Ozka cesta po 13 km pripelje v vas do cerkve. Nasproti cerkve je dom duhovnosti, kjer tudi parkirate.

https://goo.gl/maps/TfBhrRmMy4H2