Letošnji izjemni dosežki (2017/18)

V finančni matematiki je bil Luka Škodnik, 4. a drugi in Andrej Kodrič, 4. c, četrti v državi. Oba sta osvojila zlato priznanje (skupaj so bila podeljena štiri zlata priznanja). Maja Kobal, 3. a in Mirjam Smrdelj, 4. c, sta na istem tekmovanju dosegli srebrno priznanje.

Na državnem tekmovanju v geografiji je Jure Ferletič, 4. a osvojil zlato priznanje.

Na državnem tekmovanju v latinščini sta Maja Kobal, 3. a in Tinkara Božič, 3. a, prejeli srebrni priznanji.

Na državnem tekmovanju v zgodovini je Jure Ferletič, 4. a osvojil zlato priznanje.

Na državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov v Zagorju (26. marca) je Mešani mladinski pevski zbor ŠGV dosegel izvrstno srebrno plaketo. Zbor je bil prvič na državnem tekmovanju. V zboru poje malo manj kot četrtina vseh dijakov in dijakinj s šole.

Na državnem tekmovanju v biologiji so osvojili zlato priznanje Nika Uršič iz 1. a, srebrno pa Zala Gruntar, 1. c; Lucija Daolio, 2. b; Zala Glavač, 2. b in Sergej Praček, 4. c.

Na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanji sta zlati priznanji dosegla  Ema Batagelj, 2c in Aleks Birsa Jogan, 4. b, ki je bil drugi v državi.

Na državnem tekmovanju v znanju nemščine je Miha Sever, 3. b prejel zlato priznanje, na državnem tekmovanju iz angleščine pa Lucija Pišot, 3. a srebrno.

Na državnem tekmovanju v znanju o  sladkorni bolezni so Tinkara Božič, 3a, Špela Polanc, 3. b in Nika Uršič, 1a osvojile zlato priznanje.

Ženska atletska ekipa je na državnem tekmovanji dosegla 11. mesto.

Na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike so zlato priznanje dosegli: Hana Valič, 1. a  (2. mesto, 2. nagrada), Matej Kompara, 2. a  (8. mesto) in Terezija Krečič, 3.b (10. mesto); srebrno pa Zala Bratina, 1. b; Mojca Kompara, 2. c, in Maja Križnič, 4. b.

Na državnem tekmovanju v logiki sta zlato priznanje osvojila Matej Kompara, 2. a in Terezija Krečič, 3.b, srebrno pa Hana Valič, 1. a, Zala Gruntar, 1. c, Jurij Grohar, 2. b, Ana Vidmar, 2. b, Patrik Mikuž, 4. a, in Mojca Rijavec, 4. c.

 

 

Izjemni dosežki na državnih tekmovanjih in maturi 2016/17

Sedem zlatih (na fotografiji z razredniki in vodstvom šole) na maturi 2017 (Katarina Pegan, Hana Kravos, Tjaša Valič, Aljaž Bratina (vse točke), Marija Krečič, Martina Lokar, Tjaša Rudolf). Tudi ostali so dosegli imeniten uspeh. Povprečje doseženih točk je bilo precej nad državnim povprečjem. Od 53 kandidatov jih je bilo uspešnih 52. Četrtina vseh je dosegla 25 ali več točk.

Na državnem srečanju raziskovalcev novejše zgodovine je Martina  Marinšek, 4.b osvojila prvo mesto.

Na državnem srečanju mladih raziskovalcev sta Tjaša Valič in Martina Lokar osvojili zlato priznanje 1 (podeli se dve lati priznanji) za nalogo: Kombinatorična igra Catalanovih števil.

Na državnem tekmovanju iz kemije so dosegli štiri zlata priznanja, in sicer Jurij Grohar, 1b (tretji v državi), Martina Lokar, 4A   (četrta v državi), Tjaša Valič, 4A (druga v državi)   in Aljaž Bratina, 4.a. Srebrnih priznanj je bilo pet in sicer so jih osvojili: Matej Kompara, 1a, Eva Brumat, 2c, Damjan Medvešček, 2c,  Blaž Kosmač, 4b in Katarina Pegan, 4b.

Na državnem tekmovanju iz matematike je bila Martina Lokar, 4.a druga v državi in prejela zlato priznanje. Zlato priznanje je prejel tudi Patrik Mikuž, 3.a. Srebrna priznanja so osvojili: Matej Kompara, 1.a, Eva Brumat, 2.c, Terezija Krečič, 2.b,  Rok Jurinčič, 3.c, Katarina Pegan, 4.b in Aljaž Bratina, 4.a.

Na državnem tekmovanju iz  italijanščine je na  višji ravni Nika Glavina iz 3. B postala državna prvakinja in prejela zlato priznanje. Na  tekmovanju na osnovni ravni pa je Tea Kocman iz 3. b. osvojila 3. mesto v državi.

Na državnem tekmovanju iz latinščine je bila Vesna Bregar druga, Katja Adamič tretja, Erik Mrevlje peti in Sara Stopar deseta. Dobitniki priznanj še niso določeni.

Na državnem tekmovanju iz geografije (7. aprila) so vsi udeleženci prejeli zlata priznanja: Blaž Kosmač iz 4.b, Jurij Grohar iz 1.b ter Jure Ferletič iz 3.a.

Na državnem tekmovanju iz zgodovine (1. aprila) je srebrno priznanje prejel Patrik Mikuž iz 3.a

Na državnem tekmovanju iz finančne matematike in statistike (31. marca) so srebrno priznanje prejeli: Martina Lokar in Tjaša Valič iz 4.b ter Matej Pregeljc, Katarina Pegan in Janja Kobal iz 4.b.

Državno tekmovanje za proteusovo nagrado

Zlato priznanje je prejela Lucija Daolio, 1.b (četrta med prvimi letniki), srebrno pa Matevž Boštjančič, 2.b, Rok Jurinčič, 3.c in Katarina Pegan, 4.b.

Državno tekmovanje iz razvedrilne matematike

Zlato priznanje sta dosegli  Martina Lokar, 4.a (2 mesto in 2 nagrada) ter Tjasa Valic, 4.a (5 mesto in 3 nagrada), srebrni pa so bili Matej Kompara (1.a), Maja Križnič, 3.B in Katarina Pegan, 4.b).

 Državno tekmovanje v poznavanju sladkorne bolezni

Zlato priznanje je dosegla Polona Ušaj, 3. b, srebrni pa Hana Kravos, 4. b in Lenart Žežlina, 3. a.

Državno tekmovanje iz logike

Zlato priznanje so osvojili: Maja Kobal (2. a), Aljaž Bratina (4. a), ki je državni prvak in Tjaša Valič (4. a), ki je tretja v državi. Srebrni so bili: Matej Kompara (1. a), Jurij Grohar (1. b), Martina Lokar (4. a) in Katarina Pegan (4. b). Uspeh je dopolnil Matic Fučka, naš lanski maturant, ki je med študenti osvojil zlato priznanje.

Državno ekipno tekmovanje v atletiki 6. oktobra 2016 v Ljubljani

Dijaki so na področnem ekipnem tekmovanju 23. septembra 2016 zasedli drugo mesto, dijakinje pa prvo mesto in se uvrstile na državno tekmovanje. Tam so zasedle 11. mesto.

Sara Maraž, Tjaš Božič in Miha Torkar, 4. a, so z raziskovalno nalogo iz matematike ORIGAMIKA: Matematično raziskovanje enakostraničnega trikotnika s prepogibanjem papirja na državnem tekmovanju (16. maja) osvojili prvo mesto in zlato priznanje. Uvrstili pa so se tudi na Evropsko srečanje mladih znanstvenikov EUCYS, ki je bilo od 22. do 27. septembra v Estoniji (Tallin).