Svetovalno delo opravlja Petra Rep, univ. dipl. psih.

Kontakt: 05 365 53 14 in petra.rep@sgv.si

 

Svetovalna služba je namenjena podpori, pomoči in spodbudi vsem dijakom, staršem, učiteljem in vzgojiteljem.

Šolska psihologinja izvaja vpis v 1. letnik in dijaški dom, svetuje in pomaga dijakom pri razreševanju različnih stisk in težav – čustvenih, učnih, osebnostnih, socialnih.  Veliko pozornosti namenja delu z dijaki s posebnimi potrebami, pri čemer sodeluje tudi z zunanjimi institucijami. Izvaja program študijske orientacije. Je mentorica prostovoljskega dela in Dijaške skupnosti ŠGV.

Staršem je na razpolago za pogovor in svetovanje v času popoldanskih govorilnih ur, v dopoldanskem času pa po vnaprejšnjem dogovoru.

 

V vsakem človeku so občudovanja vredne zmožnosti.
Verjemi v svojo moč in mladost.
Nauči se neprestano ponavljati sebi:
»Vse je odvisno od mene.«

                                                                          (André Gide)

SOS pred vpisom

Karierni centri Univerze v Ljubljani 29. 2. 2020 vabijo na brezplačen sklop delavnic SOS PRED VPISOM. Preberi več.


Karierni sejem MojeDelo.com v Novi Gorici

5. marca 2020, od 10. do 18. ure, bo v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Novi Gorici potekal Karierni sejem MojeDelo.com. Preberi več.


Te zanima delo v policiji? Preberi več.

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/102609-zaposlujemo-nove-policiste-prijavite-se-in-se-vpisite-na-visjo-policijsko-solo?fbclid=IwAR14i7G_VBZbXsqIFXL82WcDIUEVHwbD-uba_oN2Nub-8vJBMN2EKbBgmf8

https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/ministrstvo-za-notranje-zadeve-policija-objavlja-javno-objavo-za-sklenitev-delovnega-razmerja-s-kandidati-za-policiste-in-vpis-na-izobrazevanje-v-visjesolski-studijski-program-policist/

https://www.facebook.com/policijaNG/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDOa_VJEH4C4Q3XO5yysbpVLLWrOuYIw9zLvYjXMuTRufrkmaoSDis68u2QPD7h9W7eFO73vralQGsI


Psihodnevi na Fakulteti za uporabne družbene študije Nova Gorica

Fakulteta za uporabne družbene študije Nova Gorica v času zimskih počitnic organizira ZIMSKO ŠOLO PSIHOLOGIJE:

 • Nova Gorica, 19. 2. 2020,
 • Ljubljana, 20. 2. 2020.

Preberi več.

 Brezplačen avtobusni prevoz na Primorsko v času informativnih dni

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Preberi  več.

Pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA za dijake 4. letnika

Zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila boste referentu Upravne enote Ajdovščina lahko oddali na ŠGV (v govorilnici) in sicer v četrtek , 23. januarja 2019, ob 10.00.

S sabo prinesite:

 1. izpolnjen obrazec Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki ga dobite na spletni povezavi https://www.si-trust.gov.si/sl/digitalna-potrdila/fizicne-osebe/
 2. veljaven osebni dokument s fotografijo.

Več o SIGEN-CI si preberite na spletni strani http://www.sigen-ca.si/.

Digitalno potrdilo si namestite LE NA SVOJ OSEBNI RAČUNALNIK!

 

Kaj napoveduje POKLICNI BAROMETER 2019?
Rezultati Poklicnega barometra kažejo, da bodo leta 2020 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela. Preberi več.

 

Izšel je Rokovnik prijavno-sprejemnega postopka v študijskem letu 2020/2021 za vpis v 1. letnik v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe. Preberi več.

INFORMATIVNI DAN
Več …

 

#IMAM IZKUŠNJE
E-Študentski servis v svojem projektu #IMAM IZKUŠNJE dijake ozavešča, da je nabiranje različnih izkušenj in znanj (poleg formalnega izobraževanja) pomembna naložba v prihodnost.

Na naši šoli boste več o tem lahko izvedeli v četrtek, 21. novembra 2019 v času glavnega odmora pred avditorijem. Vabljeni, da se ustavite pri promotorjih projekta.

 

NATEČAJ KARIERNI HEROJI 2019/2020

Preberi več.


Stanje prijav na fakultete

Število prijav (prve želje) za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2019/2020 za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije si lahko ogledate na spletni strani https://www.uni-lj.si/studij/prijavno-sprejemni-postopki/obvestila/.

Pri posameznem študijskem programu je navedeno, koliko mest je razpisanih in koliko kandidatov je ta program napisalo na svojo prvo željo.


Te zanima študij v ZDA?
V ponedeljek, 1. 4. 2019, bo v Ljubljani med 16:00 in 18:30 SEJEM AMERIŠKIH ŠOL, kjer lahko izveš več o študiju v ZDA, prijavi, vpisu, štipendijah in še čem. Udeležba je brezplačna.
Več informacij in registracija tukaj.

 


1. INFORMATIVA – Sejem izobraževanja in pokli

Kaj napoveduje Poklicni barometer?

S Poklicnim barometrom, ki ga je Zavod RS za zaposlovanje poskusno izvedel v sedmih območnih službah, so ugotovili, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela, to pomeni, da bo kadra premalo. Predvidevajo tudi, da bo v letu 2019 le nekaj poklicev, kjer bo manj razpisanih prostih delovnih mest, kot bo iskalcev zaposlitve v teh poklicih. Preberi več.


1. INFORMATIVA – Sejem izobraževanja in poklicev: 25. in 26. januar 2019 v Ljubljani (preberi več).

2. NEFIKS KARIERNI DAN – OBISK KARIERNEGA SREDIŠČA na Zavodu RS za zaposlovanje:  7. februar 2019 (preberi več).
Za obisk zbirajo informativne prijave na https://app.nefiks.si/activity/1221 ali po mailu kariera@nefiks.si.


 

Pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA za dijake 4. letnika

Zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila boste referentu Upravne enote Ajdovščina lahko oddali na ŠGV (v govorilnici) in sicer v torek, 15. januarja 2019, od 10.00 do 10.45, po naslednjem razporedu:

 • 10.00-10.15: 4. a razred
 • 10.15-10.25: 4. b razred
 • 10.25-10.40: 4. c razred

S sabo prinesite:

 1. izpolnjen obrazec Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki ga dobite na spletni povezavi http://www.sigen-ca.si/obrazci-fo.php.
 2. veljaven osebni dokument s fotografijo.

Več o SIGEN-CI si preberite na spletni strani http://www.sigen-ca.si/.

Digitalno potrdilo si namestite LE NA SVOJ OSEBNI RAČUNALNIK!

 


#IMAM IZKUŠNJE
E-Študentski servis v svojem projektu #IMAM IZKUŠNJE dijake ozavešča, da je nabiranje različnih izkušenj in znanj (poleg formalnega izobraževanja) pomembna naložba v prihodnost.

Na naši šoli boste več o tem lahko izvedeli v ponedeljek, 19. novembra 2018, v času glavnega odmora pred avditorijem. Vabljeni, da se ustavite pri promotorjih projekta, ki bodo vsakemu dijaki podelili še pisalni blok in svinčnik.

 


DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA
Potekal bo 29. 11. 2018 ob 16.30 v Ljubljani. Prijavljena slovenska podjetja bodo odprla svoja vrata in obiskovalcem predstavila delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.
Vabljeni tudi gimnazijci! Preberi več …

 

 

OBJAVE PREJŠNJIH LET

POLETNA ŠOLA ZA DIJAKE: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Karierni centri Univerze v Ljubljani v tednu od 27. do 31. 8. 2018 organizirajo poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«. Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti.

Poletna šola je tematsko sestavljena iz treh sklopov:

 • Kam & kako: delavnice, s katerimi boste pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku.
 • Faksi v praksi:obiski fakultet in akademij, kjer boste spoznali še, kakšne kompetence boste pridobili skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo.
 • Znanje v praksi. Preverite, kako lahko svoje znanje, ki ga boste pridobili na univerzi, uresničite v poklicu! Kaj lahko vse počnete z eno izobrazbo? Katere vse izobrazbe lahko vodijo do enakega poklica? Preko pogovora in praktičnega prikaza dela v uveljavljenih podjetjih in institucijah bo vaša odločitev za študij še lažja.
 • Individualna svetovanja: celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, na katerih jih lahko vprašaš še bolj podrobno glede izbire študija. Zanje je potrebna predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.

Podrobne informacije si preberite na povezavi https://www.kc.uni-lj.si/dogodki/poletna-ola-za-dijake-ve-kot-360-prilo-nosti-ki-akajo-nate.html.

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer boste lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se boste morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko preberete na povezavi  https://www.kc.uni-lj.si/novice/poletne-ole-za-dijake-v-organizaciji-fakultet-in-akademij-u.html.


Te zanima študij v Veliki Britaniji? Preberi več.


STANJE PRIJAV NA FAKULTETE

Število prijav (prve želje) za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2018/2019 za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije si lahko ogledate na spletni strani https://www.uni-lj.si/studij/prijavno_sprejemni_postopki/obvestila/.
Pri posameznem študijskem programu je navedeno, koliko mest je razpisanih in koliko kandidatov je ta program napisalo na svojo prvo željo.


BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO V ČASU INFORMATIVNIH DNI

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 9. 2. 2018, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža.

Preberite več.


PREDSTAVITVE ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV NA ŠGV v šolskem letu 2017/18

V sodelovanju s Klubom ajdovskih študentov in dijakov bodo tudi v letošnjem letu na naši šoli potekale predstavitve nekaterih študijskih programov, za katere so dijaki izrazili največ interesa.

Predstavitve bodo potekale v času glavnega odmora, s pričetkom ob 10.15.

Vabljeni!

Razpored predstavitev:
– 8. 1. 2018: ZGODOVINA
– 12. 1. 2018: ANGLISTIKA
– 16. 1. 2018: STROJNIŠTVO
– 26. 1. 2018: FIZIOTERAPIJA
– 1. 2. 2018: PRAVO
– 2. 2. 2018: MEDICINA

V ponedeljek, 15. 1. 2018, bo potekala predstavitev Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici, ki izvaja naslednje študijske programe: Uporabne družbene študije, Socialni menedžment, Psihosocialna pomoč. Predstavljen bo tudi razpis natečaja za dijaški esej za pridobitev Gosarjeve nagrade za leto 2018.


Vabilo podjetja MAHLE Letrika d. o. o. na »DAN ODPRTIH VRAT ZA GIMNAZIJCE«

Dijaki, ki se odločate za študij strojništva oziroma elektrotehnike, ste v sredo, 24. 1. 2018, vabljeni na ogled podjetja ter na predstavitev možnosti štipendiranja in zaposlitve.
Na dogodek se je potrebno prijaviti pri svetovalni delavki, do petka, 19. januarja.
Preberite več o dnevnem redu.


Pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA za dijake 4. letnika

Zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila boste referentu Upravne enote Ajdovščina lahko oddali na ŠGV (v govorilnici) in sicer v četrtek, 18. januarja 2018, od 10.00 do 10.45, po naslednjem razporedu:

 • 10.00-10.15: 4. a razred
 • 10.15-10.30: 4. b razred
 • 10.30-10.45: 4. c razred

S sabo prinesite:

 1. izpolnjen obrazec Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki ga dobite na spletni povezavi http://www.sigen-ca.si/obrazci-fo.php.
 2. veljaven osebni dokument s fotografijo.

Več o SIGEN-CI si preberite na spletni strani http://www.sigen-ca.si/.

Digitalno potrdilo si namestite LE NA SVOJ OSEBNI RAČUNALNIK!

 


#IMAM IZKUŠNJE

E-Študentski servis v svojem projektu #IMAM IZKUŠNJE dijake ozavešča, da so njihova znanja dragocena, različna, včasih samoumevna, ampak bogat doprinos za pritrditev: »Aha, tudi jaz imam izkušnje«.
Na naši šoli boste kaj več o tem lahko izvedeli v torek, 21. novembra 2017, v času glavnega odmora pred avditorijem. Promotorji projekta bodo vsakemu dijaku podelili še brezplačno brošuro s povezavami do koristnih spletnih vsebin, pisalni blok in svinčnik.
Vabljeni, da se ustavite pri njih.

 

Poletna šola kariernih centrov

Več …


Karierni tabor za dijake

Več …


Objavljen je bil Razpis za sprejem v študentske domove

Objavljen je bil Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/2018. Celotno besedilo razpisa je objavljeno na povezavi: http://www.stud-dom-lj.si/razpis-javna-objava/2017/06/01/razpis-za-sprejem-podaljsanje-bivanja-studentov-visokosolskega.

Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja študent visokošolskega študija odda od 1. junija do 16. avgusta 2017 preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Z oddajo prošnje ne odlašajte do zadnjega dne!

Da pa se boste lahko na lastne oči prepričali, kaj vse vam bivanje v Študentskem domu Ljubljana lahko ponudi, vas v četrtek, 15. junija 2017, med 10. in 14. uro, vabijo na DAN ODPRTIH VRAT Študentskega doma Ljubljana, ki bo potekal v Rožni dolini, na naslovu Svetčeva ulica 9, 1000 Ljubljana.
Dogodek bo športno in zabavno obarvan, na informativnih stojnicah pa boste zvedeli vse, kar vas zanima o bivanju v študentskih domovih. Organiziran bo ogled izbranih nastanitvenih kapacitet, seznanili pa se boste lahko tudi z dejavnostmi vrtičkarske sekcije Študentskega doma Ljubljana in delovanjem Študentskega sveta stanovalcev ter tako iz prve roke izvedeli, kakšne izkušnje imajo sovrstniki z bivanjem v Študentskem domu Ljubljana.

Predstavitev študentskih domov LJ, vpis preko eVŠ

V sredo, 10. 5. 2017 ob 10.15 bo v avditoriju predstavitev bistvenih informacij, ki jih morate dijaki vedeti o možnostih PRIJAVE za subvencionirano bivanje in o možnostih, ki jih imate za bivanje na razpolago:

 • JAVNI študentski domovi,
 • ZASEBNI študentski domovi,
 • Dijaški domovi, ki sprejemajo tudi študente,
 • zasebniki s koncesijo za subvencionirano oddajanje ležišč.

Predstavitev bo uporabna za vse dijake, ne glede na to ali boste študirali v Ljubljani, Mariboru, na obali ali kje drugje.

Vabljeni!


Stanje prijav na fakultete

Število prijav (prve želje) za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2017/2018 za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije si lahko ogledate na spletni strani https://www.uni-lj.si/studij/prijavno_sprejemni_postopki/obvestila/.
Pri posameznem študijskem programu je navedeno, koliko mest je razpisanih in koliko kandidatov je ta program napisalo na svojo prvo željo. Sklep o omejitvi vpisa bo znan do konca aprila 2017.
Informacije o tem, ali so bile na posameznem študijskem programu v preteklih letih omejitve in kolikšno število točk je bilo potrebnih za vpis, najdete na povezavi http://www.vpis.uni-lj.si/.


Sejem za izobraževanje v tujini

31. marca 2017 se bo v Ljubljani odvijal sejem za izobraževanje v tujini (International College Fair), ki ga organizira Student Recruitment Tours (SRT) v sodelovanju z British International School.

Na dogodku bodo sodelovali številni predstavniki univerz iz Evrope, ZDA in Kanade. Namenjen je učencem tretjih in četrtih letnikov, ki razmišljajo o študiju v tujini.
Udeležba na dogodku je brezplačna. SRT bo zagotovil brezplačen prevoz za skupine, ki bodo večje od 30 oseb. Med vsemi udeleženimi dijaki bodo tudi izžrebali srečneža, ki bo dobil izlet v Amsterdam z možnostjo razgovora na univerzi.

Na sejem se je potrebno prijaviti in sicer najkasneje do 8. marca 2017.


Brezplačna interaktivna aplikacija za dijake
Na spletni strani www.delo.si/fakultete je dostopna brezplačna aplikacija Središčna točka za bodoče študente, v kateri so predstavljeni študijski programi, ki se bodo v študijskem letu 2017/2018 izvajali na vseh štirih univerzah in nekaterih zasebnih visokošolskih zavodih.
V aplikaciji so za vse programe zbrani podatki o številu razpisanih mest, prijavljenih in sprejetih študentov, o številu točk, potrebnih za vpis, in to v prvem in drugem krogu, od leta 2009 do danes. Razvidno je tudi, koliko diplomantov s posameznim izobrazbenim nazivom, ki so bili prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, se je lani zaposlilo in koliko časa so iskali službo (torej kakšne so njihove zaposlitvene možnosti);
Aplikacija prihodnjim študentom še omogoča, da izberejo do šest programov in jih med seboj primerjajo. Tako lahko denimo na enem mestu ugotovijo, katera med zanje zanimivimi študijskimi smermi je imela v zadnjih letih največ omejitev ali največ razpisanih mest.


Mobilna aplikacija  eVŠ

Dijakom je na voljo mobilna aplikacija “eVŠ” s podatki o visokem šolstvu v Sloveniji. Aplikacijo za mobilne telefone in tablice lahko brezplačno naložite v trgovinah (v iskalnik vtipkajte eVŠ):

Uporabniku mobilna aplikacija eVŠ omogoča:

 • iskanje po uradnih podatkih o visokošolskih zavodih (to so univerze, fakultete, visoke strokovne šole, akademije) in študijskih programih;
 • v rubriki »Kaj je dobro vedeti?« pregled pomembnejše informacije glede statusa študenta, financiranja študija, štipendij, subvencionirane študentske prehrane, bivanja in prevozov, zdravstvenega zavarovanja, vrednotenja in priznavanja izobraževanja ter študentskega dela;
 • v rubriki »Kako se prijavim za vpis« pregled informacij glede oddaje prijave za vpis v visoko šolstvo preko spletnega portala eVŠ;
 • načrtovanje informativnega dne – uporabnik si lahko izriše pot in oceni okvirni čas do izbranega visokošolskega zavoda glede na trenutno lokacijo, ki jo zazna GPS sistem, posamezniku pa prikažejo tudi ostali visokošolski zavodi v bližini;
 • naročanje na opomnik za oddajo prijave za vpis na izbrani prijavni rok ali druge roke v rubriki »Pomembni datumi«;
 • iskanje lokalov s študentsko prehrano in pregledovanje njihove ponudbe v rubriki »Študentska prehrana«.

 

Pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA za dijake 4. letnika

Zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila boste referentu Upravne enote Ajdovščina lahko oddali na ŠGV(v govorilnici) in sicer v sredo, 25. januarja 2017, od 10.00 do 10.40, po naslednjem razporedu (znotraj razreda pa po abecednem vrstnem redu):

 • 10.00-10.20: 4. a razred
 • 10.20-10.40: 4. b razred

 

S sabo prinesite:

 1. izpolnjen obrazec Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki ga dobite na spletni povezavi http://www.sigen-ca.si/obrazci-fo.php.
 2. veljaven osebni dokument s fotografijo.

 

Več o SIGEN-CI si preberite na spletni strani http://www.sigen-ca.si/.

Digitalno potrdilo si namestite LE na svoj osebni računalnik!!


PREDSTAVITVE ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV NA ŠGV

V sodelovanju s Klubom ajdovskih študentov in dijakov bodo tudi v letošnjem letu na naši šoli potekale predstavitve nekaterih študijskih programov, za katere so dijaki izrazili največ interesa.

Koristne informacije o študiju in možnostih obštudijskih dejavnosti vam bodo predstavili naši nekdanji dijaki. Predstavitve bodo potekale v času glavnega odmora, s pričetkom ob 10.15.

Vabljeni!

Razpored predstavitev:
– 16. 12. 2016: PRAVO
– 20. 12. 2016: KEMIJA
– 22. 12. 2016: PSIHOLOGIJA
– 13. 1. 2017: BIOLOGIJA


 

»SLUŽBA, KAJ JE TO?«

V petek, 16. decembra 2016, boste lahko izvedeli, kateri so različni načini pridobivanja delovnih izkušenj, kako najti delo, kako se lotiti kariere …

Promotorji projekta »Služba, kaj je to?« bodo v času glavnega odmora pred avditorijem delili brezplačno brošuro s pomembnimi informacijami za gradnjo kariere, vam odgovorili na aktualna vprašanja s tega področja, prejeli pa boste tudi nekaj koristnih pripomočkov (svinčnik, pisalni blok in mapo).

VABLJENI, da se ustavite pri promotorjih in si priskrbite svoj izvod!


Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini za leto 2019

KAM IN KAKO – Računalniški program Kam in kako je pripomoček za raziskovanje vaših možnosti v karieri. Z njim lahko raziščete poklice, ki vas zanimajo, primerjate poklice med seboj ter izpolnite krajši vprašalnik o lastnih poklicnih interesih. Geslo za dostop dobite pri svetovalni delavki.

SOKANU – Career explorer (karierno testiranje, iskanje idej).


Razpis za vpis v visoko šolstvo 2019/20
eSvetovanje ZRSZ (pripomoček za samospoznavanje, načrtovanje kariere)
Moja izbira (informacije o poklicih in izobraževanju)
Dijaški svet (seznam fakultet, visokih in višjih šol; mnenja študentov, informacije glede vpisa na fakulteto – pomembni datumi, izbira študija glede na interes,  štipendije itd.)
Študentski.net (izračun točk za vpis na fakulteto)
Spleti svojo kariero
Mobilna aplikacija eVŠ  (podatki o visokem šolstvu v Sloveniji)
Karierno središče ZRSZ  (informacije o trgu dela, podpora pri kariernem razvoju)
http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis

 

Mesto mladih (portal za študente)
Karierni centri (informiranje o študijskih programih, o možnostih zaposlitve po zaključku študija, o študijskih izmenjavah, merilih za prehode):

SREČANJE PROSTOVOLJCEV V PRISTAN-U

Prostovoljci v PRISTAN-u, lepo vabljeni na naše drugo letošnje srečanje. Sestali se bomo v četrtek, 22. 12. 2016, takoj po 14. uri v Centru PRISTAN.

Srečanje bo namenjeno izmenjavi izkušenj in pogovoru. Vabljeni v čim večjem številu!